Yeni bir kedi sahiplendiyseniz ya da sahiplenmeyi düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Ayrıca web sitemizi inceleyerek ilanlarımıza göz atabilir ve bir cana evinizi açabilirsiniz. 1 aylık kedi bakımı oldukça önemli bir süreç. Bu aşamada kedimiz sosyalleşmek isteyecek ve etrafı keşfetmeye başlayacaktır. Süt dişleri çıkmaya başlayacak ve oyuncu kişilikleri ortaya çıkacaktır. Bu süreçte kedinize tuvalet eğitimi vermeye başlayabilirsiniz.
1 Aylık Yavru Kedi Nasıl Beslenir?
Minik dostunuz 8 haftalık olana kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir. Kedinizin annesi olmadığı durumda eczaneden alacağınız süt tozu ve küçük bir biberon ile kedinizi beslemelisiniz. 2-3 saatte bir besleme yaparak kedinizi doyurabilirsiniz. Ancak yavru kedinize süt tozu dışında ev yemekleri, çiğ gıda ve market sütleri asla vermemelisiniz. Aksi takdirde kedinizde sindirim rahatsızlıklarına sebep olabilirsiniz.
1 Aylık Kedi Tuvaletini Yapar mı?
Tüylü dostlarımız hayatlarının ilk birkaç haftalarında annesi veya sahibinin desteğiyle dışkılama yapmaktadır. 1 aylık kedi bakımı için tuvalet eğitimini yavaş yavaş vermeye başlayabilirsiniz. Kedinizi eğitirken en çok sabırlı olmanız gereken durumlardan biri de tuvalet eğitimidir. Bu aşamada tuvalet ile tanıştırmalı, kuma alıştırmalı ve tuvalet alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmalıyız. Yavru kediler için tercih edeceğiniz kum kabı üstü açık olmalıdır. Bu sayede içine rahat girip çıkacak ve tuvaletini keşfetmesine imkan tanımış olacaksınız. Ayrıca kum kabını kolay bir yere koymalı, ihtiyacı olduğu zaman rahat bir şekilde gidebilmelidir. Alışma sürecinde kedinizin beslenmesinden sonra onu alıp kuma koymalı ve tanımasını sağlamalısınız. İlk başta kumu eşeleyebilir hatta içgüdüsel olarak tuvaletini yapabilir. Yavru kedinize tuvalet eğitimi verirken her kullanımdan sonra temizlemelisiniz. Kediler titiz canlılar olduklarından kirli bir tuvaleti kullanmak istemeyebilirler. Eğer kediniz kuma yapmak istemiyor ve korkuyorsa en sevdiği oyuncakları kuma bıraktığınızda daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz.
Yavru Kedinin Tırnağı Ne Zaman Kesilir?
Kedinizin tırnağını ihtiyaç halinde 1 aylık kedi bakımı sürecinde kesebilirsiniz. Minik dostlarımızda tırnak kesimi sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. Kedinizin tırnaklarının çok fazla uzun olması halinde tırnak kedinize zarar verebilir, bir yerlere takılarak kırılabilir. Bu nedenle tırnak uzadığında düzenli kesmemiz gerekir. Tırnağı keserken dikkat etmemiz gereken en önemli şey fazla derine inmemektir. Çoğu kedi tırnağının kesilmesinden hoşlanmaz. Bu işlemi dikkatini dağıtarak, yaş mama yedirirken ya da oyuncaklarıyla oynatırken yapabilirsiniz. Eğer minik dostunuz sizi çok zorlarsa veterinerden yardım almanızda fayda var.
Kedilerin Sizi Sevdiğini Nasıl Anlarsın?
Kediler nankör hayvanlar olarak bilinse de asla öyle değillerdir. Tüylü dostlarımız oldukça sıcakkanlı canlılardır ve sevdikleri insana sevgilerini anlaşılır bir şekilde belli ederler. 1 aylık kedi bakımı sürecinde bu davranışları sık sık görebilirsiniz.
- Sizinle göz teması kurar. Hatta göz kırparak sizi sevdiğini söylemek ister.
- Sevmenize izin verir ve sevdiğinde mırıldanmaya başlar.
- Kucağınızdan inmek istemeyen bir kediniz varsa ne mutlu size.
- Yatağınıza gelerek beraber uyumak ister.
- Sizi yalar ve patileriyle hamur gibi yoğurmak ister.
- Evde olmadığınızda gelmenizi kapıda bekler.
- Bacaklarınıza sürtünür ve sizi sürekli takip eder.
- Sizinle oynamak ister.
- Size göbeğini açıyorsa güvendiğini işaret eder.
Eğer kediler sizden hoşlanmadıysa tıslama, ısırma veya kaçma gibi davranışlar sergileyebilirler.
Kediler Neden Her Şeyi Koklar?
Kediler etrafını keşfetmek, doğru besini bulabilmek, avını yakalayabilmek, tehlikenin farkına varabilmek ve diğer kedilerle kimyasal olarak iletişim kurabilmek için kullanırlar. Biz insanlar için görme duyumuz ne kadar önemliyse kediler için de koklama duyuları oldukça önemlidir. Bir insana göre oldukça yüksek koku alma yeteneğine sahiptir. Hatta minik dostlarımız yemek yerken tadına göre değil kokusuna göre yemektedirler