Yorkshire Terrier, İngiliz kökenli küçük köpek ırkıdır. Kulakları sivri, burnu ve gözleri siyahtır. Rengi siyah, mavi, sarı olabilir. Yorkshire Terrier fiyatları köpeğin şeceresi, rengi, eğitimi gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Patilendim.com olarak Yorkshire Terrier ilanları, bakımı, özellikleri hakkında tüm detayları sizler için hazırladık!
Yorkshire Terrier, bekçi köpeği olduğu için çok havlar ve ısırma eğilimi vardır. Yorkshire Terrier apartmanda beslenir mi: Gereksiz havlama ve saldırma eğilimi olduğu için apartmanda bakılmaya uygun değildir. Bazı genetik hastalıklarla dünyaya geldiği için sağlığına çok dikkat edilmesi gerekir. Bu köpekler, diğer köpek ırklarında göre bakımı daha çok özen gerektiren köpeklerdir.
Yorkshire Terrier, İngiliz kökenli olan, asil görünümü ile dikkat çeken bir köpek ırkıdır. Bekçi köpeğidir ve bu özelliklerini kaybetmemiştir. Günümüzde en popüler köpek ırklarından biri olan bu köpeklerin fiyatları, belirli etkenlere göre değişiklik gösterir. Şeceresi, yaşı, eğitimi gibi etkenler fiyatlarının değişmesine neden olur. Yorkshire Terrier kaç TL: 3.000 TL ile 8.000 TL arasındadır.
Yorkshire, İngiltere kökenli bir köpek ırkıdır. Küçük köpek ırklarından biri olan Yorkshire Terrier’in kökeni oldukça eskilere dayanır. Tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmese de 1.800’lü yıllarda ortaya çıktığı tahmin edilmektedir. Bekçi köpeği olan bu köpekler, koruma içgüdüsüne sahiptir. Sahiplerine ve ailesine karşı oldukça korumacı davranır.
Yorkshire Terrier, İngiliz kökenli, küçük ırk bir köpektir. Hafif sivri kulakları, koyu renk gözleri ve burnu vardır. Gözleri kafasına göre daha büyüktür ve masum bakışları vardır. Yüzündeki tüylerle birlikte kabarık bir kürke sahip olması daha sevimli görünmesini sağlamıştır. Yorkshire Terrier ırkı, hastalıklı olarak doğan ve sağlık sorunu yaşamaya meyilli olan bir köpektir.
Boyları ortalama 16 cm, kiloları ortalama 3-4 kg’dır.
Yorkshire Terrier sahiplenirken öncelikle sağlık kontrollerini yaptırmalısınız. Bu köpekler, Hipoglisemi, Patella Luksasyonu gibi hastalıklara yatkındır. Bakımında dikkat edilmesi gereken diğer etken tüyleridir.
Kabarık ve yumuşak tüylere sahip olan bu köpeklerin tüy bakımı yapılmadığında tüyleri dökülür. Haftada bir kez fırçalayabilir, ayda bir kez yıkayabilirsiniz. Beslenme düzeni ilk etapta veteriner hekim tarafından hazırlanmalıdır. Tuvalet eğitimi, uyku düzeni gibi rutin bakımlarını diğer köpeklerin bakımları ile aynı şekilde yapabilirsiniz.