Köpek CinsleriAlman Kurdu kategorisinde 1 ilan bulundu.
  • Görünüm

Alman Kurdu

Alman Kurdu, kahverengi ve siyah rengi ile bilinen büyük ırk bir köpektir. Bu köpekler halk arasında K9 polis köpeği olarak da bilinir. Kolaylıkla eğitilebilen bu köpekler çoban köpeği ya da ev koruma amaçlı olarak da kullanılabilir. Alman kurdu fiyatları, özellikleri ve bakımına dair bilgiler Patilendim.com ile sizlerle buluşuyor!

Size en uygun Alman kurdu ilanı ile hayalinizdeki dosta en yakın sürede sahip olun.

Alman Kurdu Sahiplenme

Alman kurdu sahiplenme işleminin gerçekleştirilmesi için Patilendim web sitesini tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı sahiplendirme ilanları ile minik arkadaşınızı kolaylıkla seçebilir, arkadaşınız hakkında birçok bilgiyi edinebilirsiniz.

Sizler için güvenli bir sahiplenme platformu oluşturan web sayfamız ile köpek sahipleri ile iletişime geçebilir, karşılaştığınız sorunlarda muhatap bularak sorunlarınızın çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Alman Kurdu Fiyatları

Alman kurdu fiyatları 2.000 TL ile 20.000 TL arasında sahiplenmek istediğiniz köpeğe göre değişiklik gösterecektir. Alman kurdunuzun;

  • Daha önceden eğitilmiş olması sizin için kolaylık sağlar ancak bu durum ilanın daha yüksek fiyatlara konulmasına neden olabilir.

  • Köpeğin yaşı küçük ise fiyatta değişiklik görülebilir. Bunun nedeni aldığınızın köpeğin tamamen sizinle büyüyecek olmasıdır.
  • Köpeğin kısırlaştırılmış olması önemli bir detaydır. Evde beslenen köpeklerin eve daha kolay uyum sağlaması için kısırlaştırılması gerekir.

Alman Kurdu Kökeni

Alman kurdu kökeni adını da aldığı Almanya’dan geliyor. Almanya’da çoban köpeği olarak kullanılan bu köpekler özellikle savaş döneminde gösterdiği başarı ile bugünkü ününe ulaşmıştır. Bu köpek türünün geçmişi 19.yy’a kadar dayanır.

Bekçilik, çobanlık, polislik, arama kurtarma gibi birçok alanda kullanılabilen bu köpeklerin koklama, duyma ve eğitilme gibi becerileri oldukça gelişmiştir.

Alman Kurdu Özellikleri

Alman kurdunun kendine ait özellikleri bulunuyor. Bu özellikler fiziksel, karaktersel ve sağlık açısından değerlendirilebilir;

  • Fiziksel özellikler: Alman kurdunun fiziksel özelliği cinsiyetine göre değişiklik gösterir. Dişi kurtlar 50 – 55 cm uzunluğunda iken erkek kurtlar 60 – 65 cm uzunluğundadır. Kurtların kilosu ise ortalama 35 - 40 k’'dır.

  • Karakter: Alman kurtları eğitilebilir ve oldukça zeki bir yapıya sahiptir. Bu köpek türünün başarılı alışkanlıklara sahip olması için erken yaştan itibaren eğitilmesi gerekir.
  • Sağlık: Alman kurtlarının sağlıkları genel olarak yerindedir. Sahip oldukları çevik yapı ve tüyler sayesinde dış etkenlerden etkilenmez. Ancak bu köpek türünün kalça displazisi, gastrik dilatasyon ve ekzokrin pankreas yetmezliği gibi hastalıklara yatkınlığı bulunur.

Bu köpek türünü sahiplenmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta; bu köpeklerin sosyal ve sürü içerisinde büyüyor olması gerektiğidir. Eğer bir Alman kurdunu alarak evinizde büyütmek istiyorsanız ilk olarak ona yalnızlaştırma eğitimi vermelisiniz. Aksi takdirde köpeğiniz psikolojik sıkıntılar ile karşılaşabilir.

Alman Kurdu Bakımı

Alman kurdu bakımı yapılırken bazı durumlara dikkat edilmesi köpeğinizin sağlığını doğrudan etkiler;

  • Alman kurtlarının mutlaka egzersiz yapması gerekir. Köpeğinizin sık sık dışarı çıkması, koşması hatta birkaç özel hareketin öğretilerek tekrarlanması köpeğiniz için bir ihtiyaçtır.

  • Alman kurtları çene yapılarından kaynaklı bir şeyler kemirmekten çok hoşlanırlar. Bu nedenle koltuk, ayakkabı ve benzeri eşyalarınızı çiğneme gibi davranış gösterebilirler. Yaşanabilecek aksiliklerin engellenmesi için köpeğinize çiğneme oyuncakları almalısınız.
  • Köpeğinize mutlaka sessiz olma komutunu öğretmelisiniz. Bu ırk köpekler havlamaktan hatta ulumaktan hoşlanırlar. Kendilerine ait olan bu alışkanlıklar ev ya da apartmanlarda sorun ile karşılaşmanıza neden olur.
  • Alman kurdu köpeklerin tüyleri dökülmeye meyillidir. Köpeğinizin tüylerini sık sık taramanız köpeğinizin çok daha az tüy dökmesine ya da dökülen tüylerin toplanmasına yardımcı olur. Köpeğin haftada en az 2 kere taranması gerekir.