Jack Russel, Papaz Jack Russel tarafından tilki avlamak için üretilen bir köpek ırkıdır. İngiliz kökenlidir ve 1.800’lü yıllarda üretilmiştir. 2003 yılında resmi olarak Parson Russell Terrier adını almıştır. Jack Russel fiyatları eğitimi ve şeceresine göre değişiklik gösterir. Patilendim.com olarak Jack Russel ilanları ve bakımı hakkında her şeyi anlattık!
Jack Russel sahiplenmeden önce köpek eğitimi hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bu köpekler yavruyken sosyalleştirilmezse saldırgan tavırlar sergiler. Bu nedenle sahiplerinin sosyalleştirmesi gerekir. Jack Russel, insanlarla ve diğer hayvanlarla iyi anlaşsa da sert tavırlarda bulunulması halinde saldırgan davranır.
Çocuklarla anlaşabilir ancak çocukların sert yaklaşımlarına karşı agresif davranabilirler. Bu nedenle çocuklu ailelerin sahiplenmemesi veya çocuklarla baş başa bırakmaması tavsiye edilir. Evinizde kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız varsa anlaşmakta güçlük yaşayabilir.
Jack Russel evde beslemek için uygun olan köpek ırklarından biridir. Popüler Terrier köpeklerden biri olan Jack Russel fiyatı şeceresi, eğitimi, yaşı gibi etkenlere göre değişiklik gösterir. Jack Russel fiyatı kaç TL: Jack Russel fiyatı ortalama 2.000 TL’dir. Bu fiyatlar 4.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.
Jack Russel, İngiliz kökenli bir köpek ırkıdır. Tilki avlamak için yetiştirilmiştir. Cesur, atletik, enerjik, korkusuz bir yapısı vardır. Bu nedenle iyi eğitilmediği takdirde saldırgan tavırlar sergileyebilir.
Jack Russel, diğer Terrier köpeklere göre daha uzun bacaklara sahiptir. Kulakları sarkık olan bu köpeklerin masum bakışları vardır. Renkleri beyaz, siyah-beyaz olabilir. Tüyleri orta uzunluktadır. Boyları ortalama 25 cm’dir. Ortalama yaşam süresi 25 yıldır. Jack Russel evde beslenir mi: Jack Russel evde ve apartmanda beslenmeye uygundur.
Avcılık için yetiştirilen bu köpekler, hareketli bir yapıya sahip olduğu için her gün düzenli olarak egzersiz yapması gerekir.
Jack Russel bakımı zor olan bir köpek olmasa da eğitimli olması oldukça önemlidir. Bu köpeklerin bakımı diğer köpeklerin rutin bakımı ile aynı şekilde yapılabilir. Beslenme düzeninin oluşturulması için ilk aşamada veteriner hekiminin tavsiyelerini dikkate almalısınız.
Günlük yarım saat kadar egzersiz yapmalı ve sıklıkla dışarı çıkarılmalıdır. Tüy bakımı, tüyleri kısa olduğu için zor değildir. Haftada 1-2 kez fırça yardımı ile tüylerini tarayabilir, ayda bir kez banyo yaptırabilirsiniz.