Kedi Bakımı Nasıl Olur?

23 Aralık 2021
Kedi Bakımı Nasıl Olur?

Kedi sahibi olmak isteyen kişiler burada farklı türlere göre kedi ilanları için sayfamızı inceleyebilirler.

  • Patilendim.com web sitemiz bünyesinde, türlere göre ayrılan kediler bulunduğu gibi fotoğraf ve videolarını da görmeniz mümkün. Oldukça detaylı incelemeler yapabilirsiniz.

Peki, kedi sahibi olduktan sonra kedi bakımı nasıl olur?

Evde Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kedi bakımı nasıl olur diyenler için evde yavru kedi bakımı, oldukça basittir. Burada bilmeniz gereken çeşitli detaylar bulunuyor. Bu detayları doğru uygularsanız, herhangi bir sorun olmadan yavru kedinizle beraber oldukça sevimli bir yaşam mümkün olur.

Evde yavru kedi bakımı için ilk olarak;

  • Yavru kedinize ait bir alan oluşturmalısınız. Yani yalnızca onun eşyalarının bulunduğu bir alan olmalı. Harici olarak sürekli yerinin değiştirilmesi doğru değildir.
  • Yavru kedi bakımı kedinin cinsine göre de değişebilir. Belirli cinslerde farklı ürünlerin tüketilmesi gerekir.
  • Yavru kedi ev ortamında beslenirken, onu kendiniz besleyeceğiniz sırada rahat bir alana havlusunu sermeniz gerekir. Bu havlunun temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Yavru kediyi sırt üstü değil de, karın üstü oturacak şekilde koyarak biberonla beraber doyurmalısınız.

Sırtüstü yatırmak kesinlikle doğru değildir!

Bu yavru kedinin gelişimine de etki eder.

Karın üstü yatırmak, her zaman için daha doğrudur ve öneriliyor. 

Kediler Ne Zaman Kendini Temizlemeye Başlar?

Kedi bakımı nasıl olur? Kedi bakımı ile ilgilenirken, kedilerin kendini temizleme süreçleri de mevcuttur. Bu süreç 6 haftalıktan itibaren yavru kediler, yetişkin kediler kadar olmasa da kendilerini temizleyebilirler. Bir arada bulunan farklı yavru kediler birbirini yalayarak temizleme yapar. Yetişkin kedilerde temizleme süreci, daha başarılı bir bakım doğrultusunda gerçekleşir. 

Kediler Ne Yer?

Kediler, yavru kedi olarak bulundukları zaman süt tozu ve biberonla beraber beslenmekteler. Anneleri yanında olan yavru kediler, anne sütüyle beslenir. Fakat anneleri yanında olmayanlar için sahibi olarak sizin eczaneden aldığınız süt tozunu biberon içerisinde, mama haline getirmeniz gerekiyor. Sonrasında yavru kediyi kucağınıza oturtarak verebilirsiniz. Yetişkin olan kediler ise mama tüketilebilecek bir seviyeye geldiklerinde, kuru mama ve yaş mama bulunur.

  • Kuru mama; İçerisinde çok fazla su bulunmayan mamadır. İsminden de anlaşılabileceği gibi kuru mama neredeyse ,%10 civarında su bulundurur. Bu yüzden kuru mama tercih eden kediler için mama kabı yanında, su kabı da bulundurmalısınız.
  • Yaş mama için; %70 ve %80 oranında su bulundurur. Kedinizin günlük su ihtiyacı bu şekilde de karşılanabilir. Kediniz gün içerisinde çok fazla su tüketmiyorsa, su alışkanlığı yaş mama ile beraber karşılamanız mümkün. Kuru mama genel olarak su tüketme alışkanlığı olan kediler için daha idealdir.

Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Kısa Sürede Verilir? 

Kedi bakımı nasıl olur konusunda bilinmesi gereken diğer detay ise tuvalet eğitimidir. Tuvalet eğitiminin kısa sürede verilmesi için kesinlikle bir eğitim programı oluşturmalısınız. Eğitim programları ile yaklaşık 4 ile 6 ay arasında tuvalet eğitimi kazandırılır

Haber Yorumları