Kedi Bakımı Nasıl Yapılır

2 Aralık 2021
Kedi Bakımı Nasıl Yapılır

Patili dostlarımız arasında en kendine has özelliklere sahip olanlar şüphesiz ki kedilerdir. Kediler yavru ya da yetişkin olması fark etmeksizin onlara evinizi açtığınız andan itibaren sizin ilginize, sevginize ve bakımınıza muhtaç olacaklardır. Bu sebeple onları himayenize almadan önce bakımları hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Kedi bakımı nasıl yapılır bilmiyor ve bu konuda kendinizi eksik hissediyorsanız bu yazımız sizler için oldukça faydalı olacaktır.

Evde Kedi Bakımı

Kedi bakımı nasıl yapılır ve evde kedi bakımı nasıl olmalı bilmiyorsanız ve bu konuda bilgi sahibi olmanız gerektiğini düşünüyorsanız doğru yerdesiniz.

  • Kedinizin konforu için ona sahipleneceği bir alan sağlamalı ve tuvaletiyle mamasını ayrı yerlerde tutmalısınız.
  • Kedinizin tüylerini düzenli olarak kontrol etmeli ve taramalısınız.
  • Kedinizin ihtiyaçlarına yönelik, besleyici ve uygun mamaları kullanmalısınız.
  • Kedinizin bakımlarını aksatmamalı ve düzenli olarak uzman veteriner hekim kontrolü için kaliteli bir kliniğe götürmelisiniz.

Kediler İçin Kaliteli Mama

Her kedi özeldir ve özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Eğer kediniz iki aylık olmadan önce anne sütünden kesilmiş ve yeterli anne sütü alamamışsa ileride ciddi sağlık sorunları yaşama ihtimali yüksektir. Bu nedenle kedinizi veteriner kontrolünde ek gıdalara başlatmanız gerekebilir. Kediler obezite, ırka özgü kalıtsal sorunlar ya da yavruluk döneminde yetersiz beslenme gibi pek çok farklı sebepten ötürü ek gıdaya ya da farklı içeriklerde mamalara ihtiyaç duyabilmektedir. Kediniz için en kaliteli mamayı aldığınızdan emin olmak için yapmanız gereken şey kedinizi bir veterinere götürmek ve tavsiyeler yardımıyla ihtiyaçlarına yönelik mama almaktır. Ayrıca mama alırken ne kadar süredir orada olduğunu bilmediğiniz, bayatlayıp besin değerini kaybetmiş olan açık mamalardan uzak durmalısınız. Aynı şekilde daha önce duyulmamış ve güvenilir olmayan markalarla kedinizi beslememelisiniz.

Kedi Bakımı Masrafı

Kedi bakımı nasıl yapılır ve sahibinin nasıl harcamalar yapması gerekir konusunda yeterli bilgi ve deneyim sahibi olmayabilirsiniz. Kedi bakımı nasıl yapılır ve bu bakım hangi masrafları kapsar bilmiyorsanız bu konuda deneyim sahibi değilseniz bu yazı tam da siz pati dostlarına göre.

  • Kediniz için yapacağınız ilk masraf, ona evinizin kapılarını ilk kez açarken alacağınız malzemelerdir. Bunlar kum, mama, kedi tuvaleti gibi temel malzemelerden oluşmaktadır.
  • Kedinizin aylık masraflarını kedi kumu, kedi maması ve kedinizin özel durumuna bağlı olarak değişebilen takviye gıdalar oluşturmaktadır.
  • Kedinizi kısırlaştırmak isterseniz tek sefere mahsus olmak üzere uzman veteriner hekime yapacağınız yüklü bir ödeme olabilmektedir. Kısırlaştırma ücreti erkek ve dişi kedilerde değişiklik göstermektedir.
  • Kedinizin veteriner masrafları da yavru bir kedi ise ilk yıla mahsus olmak üzere artış gösterecektir. Sonrasında düzene oturan bu masraf rutin kontroller ve aşılar için yapacağınız harcamalar olacaktır.

Kedi Temizliği Nasıl Yapılır

Kedinizin temizliği konusundaki farklılıklar kedinizin yaşına bağlı olarak değişmektedir. Eğer kediniz yavru ise kedinizi asla yıkamamanız gerekmektedir. Çünkü bu tarz durumlarda kediniz hasta olup kolayca hayatını kaybedebilmektedir. Yavru kediniz tuvalet konusunda yardımınıza ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle yavrunuzun tuvaletini yaptıktan sonra nemli bir bezle anüs çevresini temizlemeniz gerekmektedir. Kediler doğaları gereği oldukça temiz hayvanlardır bu nedenle kendi temizliklerini sık sık yaparlar. Kedinizin tuvaletini temiz tutmanız ve tüylerini yutmaması için düzenli fırçalamanız onun için yeterli olacaktır.

Kedi Kumu Temizliği

Kedi kumu temizliği kesinlikle aksatılmaması gereken hassas bir konudur. Kedinizin kumunda oluşabilecek bakteri ve mikroplar onu hasta edebileceği gibi aynı zamanda evinize yayılarak sizi de hasta edebilir. Bu nedenle kedi kumu temizliği günlük olarak aksatılmadan yapılmalıdır.

Haber Yorumları