Kedi Bakımı Zor Mu

2 Aralık 2021
Kedi Bakımı Zor Mu

Kedi Bakımı Zor Mu ya da evde kedi bakmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum diyorsanız bu büyük sorumluluğun altına girmeden önce yazımıza göz atmanızda büyük fayda var. Kediler her ne kadar insanların en yakın dostları ve evlerinin neşe kaynağı olsa da kedi bakmak beraberinde bazı sorumlulukları getiriyor. Pati dostları için bunlar angarya ya da zorlu işler olarak görünmese de ileride hayal kırıklığına uğramamak, mutsuz olmamak ve kedi dostunuzu terk etmemek için bu sorumlulukların farkında olmanız gerekiyor.

Evde Kedi Bakımı Zor Mu

Kedi Bakımı Zor Mu sorusu kişiden kişiye büyük farklılıklar gösterebilir. Bu durum evinizin konforunda bahçeli olup olmamasına, ya da kedinize sağlayabileceğiniz imkanlara göre değişiklik gösterebilir. Görece daha küçük ve bahçesi olmayan evlerde maalesef ki temizliğe ayıracağınız süre bahçeli ve büyük evlere göre çok daha fazla olacaktır. Bu sebeple kedinize bakmak ve evin genel temizliğine ayıracağınız süre uzayabilir. Bunlara ek olarak kedinizin özel sağlık sorunları ya da ırka bağlı gelişebilen kalıtsal hastalıkları nedeniyle diğer kedi cinslerinden farklı bakımlar gerekebilir. Bu tarz durumlarda kedileriniz ekstra bakım isteyebilir.

Kedi Bakımı İçin Gerekli Malzemeler

Kedi Bakımı Zor Mu ya da kedi bakmak için hangi malzemelere ihtiyacım var diye düşünüyor olabilirsiniz. Kedi bakımı için gerekli malzemeler oldukça temel malzemelerdir. Pek çok pet shop ya da veteriner kliniğinde kolaylıkla bulunabilen kedi mama ve su kapları, kedi tarakları, kedi tuvaletleri, tırmalama tahtası, kedi maması, kedi kumu ve kedi oyuncakları bir kedi bakımı için gerekli olan en temel malzemelerdir diyebilir. Bunların dışında ihtiyacınız olabilecek diğer tüm malzemeler tamamen kedinizin özel durumuna bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Kedi Bakımı Masraflı Mı

Kedi Bakımı Zor Mu ya da masraflı mı diye düşünüyor ve bu sebepten tüylü bir dost edinmekten çekiniyor olabilirsiniz. Bu çekinceleriniz eğer ortalama bir gelire sahipseniz boşuna. Kedi bakımı için gerekli olan temel malzemeleri almak yapacağınız ilk harcama olacaktır. Bu malzemeleri uzun yıllar kullanacağınız için daha sonrasında bu kadar yüklü bir harcama yapmanıza gerek kalmayacaktır. Düzenli olarak alacağınız mama ve kedi kumu kediniz için yapacağınız aylık masrafların temelini oluşturur. Sizi bu konuda en çok zorlayacak masraf veteriner masrafı olacaktır. Kedinizin aşıları, rutin kontrolleri ve tüy bakımı için yapacağınız masraflar kedinizin yaşına ve cinsine göre değişiklik gösterecektir. Bunlara ek olarak tek seferlik yapacağınız kısırlaştırma masrafı da bütçenizi biraz zorlayabilir.

Her Kedi Tüy Döker Mi

Kediler doğaları gereği tüylü canlılardır. Kedi kürkleri renk uzunluk ve yoğunluk olarak değişiklik gösterebilmektedir ve bu kürkler mevsim geçişlerinde, kalitesiz mama kullanımında ya da çeşitli deri hastalıklarından ötürü dökülebilirler. Kedi Bakımı Zor Mu ya da kedi tüyleri beni ne kadar yoracak diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu sorunuz tamamen sizin sabrınıza ve kedinizin tüy şekline bağlıdır. Her kedi doğası gereği tüy döker. Eğer tüysüz bir kedi sahibi olmak istiyorsanız tüysüz olarak dünyaya gelen Sfenks kedilerini düşünebilirsiniz. Fakat bu istisnai tür dışında bütün kediler tüy dökmektedirler.

Kediler Ne Sıklıkla Veterinere Gider

Kediniz özellikle bir yaşına gelene kadar düzenli olarak uzman veteriner hekim kontrolüne götürülmelidir. Çünkü bu bir yıllık süreçte pek çok aşı olması gerekmektedir. Daha sonrasında kedinizin yetişkinlik dönemlerinde, dönemsel olarak yapılan parazit aşıları gibi rutin aşılar için yılda üç ila dört kez veterinere gitmeniz gerekir.

Haber Yorumları