Kedilerde ağız kokusu, genel olarak görülen bir durumdur. Gerekli önlemler alınmazsa, istenmeyen sorunları getirir. Bu yüzden ağız kokusu oluşmaya başladığı anda, gerekli önlemleri almanız gerekiyor.
- Kedilerde ağız kokusunu önlemek için yapılması gereken en önemli faktör, dişlerinin fırçalanmasıdır. İlerleyen süreçlerde veteriner hekim, gerekli detayları kedinizin cinsine göre size aktarır.
Kedi Nefesi Neden Kokar?
Kedilerde ağız kokusu diğer bir ifade ile nefesten gelen kokudur.
- Kedinizin ağzı yeterince temiz olmadığı için ağızda oluşan bakterilerden dolayı, kötü koku oluşur.
- Diş ve diş eti hastalıkları da, ağzın kötü kokmasında en temel etmendir. Kedinin kalitesiz beslenmesi, yalnızca ağız kokusunu değil beraberinde cilt hastalıklarını da getirir.
Kedi nefesinde koku oluşmaya başladığı zaman, kesinlikle veteriner muayenesine başvurmanız gerekiyor.
Yavru Kedilerde Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?
Kedilerde ağız kokusu, yavru kedi veya yetişkin kediye göre farklı semptomlarla atlatılır. Fakat yavru kedilerde ağız kokusu, henüz daha minicik oldukları için önceden alınan önlemlerle ilerleyen süreçlerde istenmeyen hastalıkların önüne geçmiş olursunuz.
- Kediniz için iç parazit aşıları bulunur. Bunları kesinlikle aksatmayın.
- Kedilere özel olarak üretilmiş diş fırçaları ve macunları ile fırçalamamız gerekiyor. Kedinizin çiğneyebileceği, oyuncaklar almalısınız. Yani diş etlerini ve dişlerinin çalışmasını sağlayan oyuncaklardan yana tercihinizi kullanın.
- Ayda bir ya da iki haftada bir, düzenli veteriner kontrolüne götürün. Özellikle yavru kediler, fazla meraklı oldukları için birçok şeyi tüketebilirler.
Tükettikleri ürünler, onlar da ağız kokusu meydana getirir.
- Düzenli veteriner kontrolü yaptırdığınızda, oluşabilecek her türlü problemin önüne geçilir.
TAVSİYE! Kediler için özel olarak üretilmiş ağız kokusu engelleyici ürünler mevcuttur. Bunu veteriner hekim ile irtibata geçtiğiniz de öğrenebilirsiniz. Farklı ölçülerde ve farklı seçeneklerde bulunur. Nasıl kullanılması gerektiğine dair her türlü detayı, öğrenmeniz mümkün.
Mama Kedide Ağız Kokusu Yapar Mı?
Kedilerde ağız kokusu oluştuğu zaman birçok kişinin merak ettiği detay, mama kedide ağız kokusu yapar mı şeklindedir.
Yaş mama; Dişe yapışır. Dişe yapıştıktan sonra düzenli bir şekilde diş fırçalama yapılmazsa, bakteri ve ağız kokusunu getirir.
Kedinizde diş bakımını; Kuru mama ya da yaş mama fark etmeden yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde yediği ya da içtiği besinler dişlerinde kalır ve beraberinde kokuya neden olur.
- Kediniz yaş mamayı daha çok seviyorsa, kuru mama tüketmek istemeyebilir. Yaş mamanın dişte kalma oranı daha fazladır.
- Özellikle yaş mama tükettikten sonra dişlerin kedilere özel üretilmiştir fırçası ve diş macunu ile fırçalayın. Böylelikle mama, kedide ağız kokusu yapmamış olur.
Kedilerin Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Kedilerde ağız kokusu olmaması için yapmanız gereken, ağız bakımlarını gerçekleştirmektir. Ağız bakımları düzenli olarak uygulanırsa, zararlı bakterilerin önüne geçtiği gibi sağlık sorunlarının da önlenmesine neden olur.
- Düzenli bir şekilde yemek sonrasında dişlerini fırçalayın. Bu kedilerde de alışkanlık haline geldiği zaman ilk başlarda zorlansa da, sonrasında kesinlikle zorlanmadan dişlerini fırçalayabilirsiniz.
Hem can yoldaşı, hem oyun arkadaşı, hem de yaşam alanınızda sevimli bir kedi arıyorsanız patilendim.com web sitemizde detaylı ilanlarımız mevcuttur. Kendinizi ve çocuklarınızı, yeni bir arkadaş ile şımartabilirsiniz