Kedilerde corona olarak görülen hastalık, insanlarda görülen corona ile tamamen farklıdır.
- Kedilerde corona hastalığı olduğu zaman kişiler, insanlarda görülen hastalıkla aynı doğrultuda olduğunu zannedebilir. Fakat ikisinin ayrı hastalıklar olduğunu bilmeniz gerekiyor.
- Kedilerde görülen corona diğer bir ifade ile fip hastalığıdır. Ölümcül bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz. Fakat erken tedavi uygulanırsa, kediniz kısa sürede bu hastalıktan kurtulur.
Kedilerde Corananın Olası Risk Faktörleri Nedir?
Kedilerde Corona meydana geldiği zaman olası risk faktörleri, mevcut. Bu risk faktörleri kedinin cinsine, ırkına, yaşam koşullarına göre farklılık gösterir. Her kedi de aynı durumun yaşanması, mümkün değil. Fakat yapılması gereken etmenler aynıdır. Risk faktörleri ise şu şekildedir;
- Taşıyıcı veya hasta kedi ile direkt temas,
- Hasta veya taşıyıcı kedinin eşyalarının kullanılmasıdır. Bu eşyalar mama kabı, su kabı aynı kum kabı gibi eşyalardan oluşur.
- Ev içerisinde farklı kedi veya farklı hayvanlar varsa, korona olan kedinizin eşyalarını diğer hayvanlarınızda kullanmak olası risk faktörlerinde dikkat edilmesi gereken bir detaydır.
Çok sayıda hayvanın bulunduğu bir alanda hijyen koşulları, önemlidir. Ve bunun gibi beraberinde birçok risk faktörü bulunuyor.
Kedilerde Corona Belirtileri Nedir?
Kedilerde Corona meydana geldiği zaman çeşitli belirtileri, mevcut. Bu belirtilerden iki ya da daha fazlasını gördüğünüz takdirde direkt olarak veteriner muayenesine götürmeniz gerekiyor.
- Minik dostunuz çoğu zaman davranışsal olarak bu durumu belli etse de, çoğu zaman da fiziksel olarak belli edebilir. Her iki durumda da, onun sorununu kısa sürede çözmeniz gerekiyor.
İştahsızlık meydana gelir!
Yemek yemeyi çok seven bir kediniz, bir anda yemek yemeyi reddeder.
Kilo kaybı görülür!
Kedinizde kilo kaybı özellikle çok fazla yemek yediği takdirde bile, halen kilo kaybı yaşadığında sizi korkutabilir.
Yavru kedilerde büyüme görülmez!
Aksine gerilemeye başlar ve minicik yavru kediniz, gözünüzün önünde erir.
- Sarhoş yürüme
- Arka bacaklarını toparlayamama gibi birçok belirtisi var.
Bu belirtiler kedinizin günlük yaşantısını etkiler. Özellikli yavru kediler daha hassas olduğu için bu süreçte size çok fazla ihtiyacı olacaktır.
- Yetişkin kediler, davranışsal olarak özellikleri ile beraber psikolojik açıdan da etkilenir.
Saldırganlaşması mümkün!
Oluşabilecek herhangi bir belirtiyi, yadırgamamanız gerekiyor. Bu durum geçicidir. Doğru tedaviler uygulanmalıdır. Yukarıda belirttiğimiz belirtilerden herhangi birini kedinizde gördüğünüzde, direkt olarak veteriner hekim kontrolünde muayeneye alınmalı.
- Muayene sürecinde yapmanız gereken ve yapmamanız gereken davranışlar mevcut. Bunların her birini, süreç sona erinceye kadar uygulamanız gerekiyor. Fakat her türlü sonuçla karşılaşmanız da mümkün. Bunu bilmenizde fayda var.
Kedilerde Corona Tedavisi Var Mı?
Kedilerde Corona tedavisi, kesinlikle bulunmaktadır. Fakat bu tedavinin kısa sürede sonuç vermesi için erken teşhis öneriliyor.
Uygulanan tedaviye geç kalınırsa, çok fazla yapılacak bir durum yoktur.
Avucumuz kadar kafasıyla ve minicik vücuduyla kediler, hepimizin en sevdiği canlılardır. Sizde evinizde kendiniz için oldukça tatlı bir arkadaş arıyorsanız, patilendim.com web sitemizi inceleyebilirsiniz. Sistemimizde cinsiyetine ve ırkına göre ayrılan, kedilerimiz bulunuyor