Kedilerde diş eti iltihabı sonrasında bağ dokularında ve kemik yapılarında, herhangi bir sorun oluşmaz.
- Diş etinden kaynaklanan bir durumdur. Burada diş eti açık pembeden, kırmızıya ya da mor renge dönüşür. Çok fazla ilerlemesini beklemeden, veteriner muayenesine götürmeniz gerekiyor. Veteriner muayenesi sonrasında gerekli önlemler yapılır.
Peki, kedilerde diş eti iltihabı nasıl geçer ve bu durum neden kaynaklanır?
Kedilerin Dişleri Neden İltihaplanır?
Kedilerde diş eti iltihabı, diş eti hastalıkları arasında sıklıkla görülen bir rahatsızlıktır.
Diş eti iltihabı; Diş eti enfeksiyonu olarak da tanımlanmaktadır.
Düzenli ağız ve diş bakımı yapılmadığından dolayı kedilerde diş iltihaplanması oluşur. Diş eti ile dişim birleştiği noktalarda meydana gelir. Bunun en net sebebi ise düzenli ağız ve diş bakımının yapılmamasıdır.
- Aynı zamanda kedinizin diş etlerine zarar verecek ürünler tüketmesi,
- Sürekli olarak temiz olmayan yerlere dişlerini sürtmesi ve bunun gibi farklı nedenleri de mevcuttur.
Ancak genel itibariyle diş eti enfeksiyonu, diş bakımının yapılmaması sebebiyle ortaya çıkar.
- Diş eti iltihabı ile ilgili tedaviler mevcuttur ve veteriner kontrolünde gerçekleşir. Kişisel olarak harici bir işlem uygulamanız, doğru değildir.
Kedilerde Diş Problemi Nasıl Anlaşılır?
Kedilerde diş eti iltihabı meydana geldiği zaman çeşitli belirtilerle anlaşılır.
- Kedinizde yutma güçlüğü
- Ağzın bir tarafı ile yemek yeme
- Ağız çevresinde normalinden farklı şişlik ve ağızda apse olur.
Kediniz yemek yemede zorluk çeker.
Hatta çoğu zaman yemek istemeye de bilir. Bu ve benzeri birçok sorunla karşılaştığınız takdirde en net belirtileridir.
Kedilerde diş eti iltihabı eğer önlenmezse ya da tedavi edilmezse; Beraberinde birçok sorunu getirir. Bu sorunlar hayati olarak risk teşkil edebilir.
- Diş bakımı, ağız bakımı dikkate alınması gereken bakımlardır. Özellikle onun sahibi olarak bu görev, size düşüyor. İhmal ettiğiniz takdirde kediniz açısından ağrılı dönemler başlayabilir.
Erken önlemler, her zaman için daha sağlıklıdır.
Kedilerde Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?
Kedilerde diş eti iltihabı için uygulanan en yaygın tedavi yöntemi, diş temizliğidir. Profesyonel bir diş temizliği önerilir.
Kedilerinizin dişlerini yemek sonrasında sürekli olarak fırçalamanız gerekir. Özellikle kediniz yaş mamayı çok seviyorsa, diş temizliği + fazla önemlidir. Bunun en önemli sebebi ise yaş mama dişlerde kalıp içeriğinde su bulunduğu için dişlerde kalma olasılığı, kuru mamaya göre daha fazladır.
- Dişlerini, kedilere özel olarak üretilmiş diş fırçası ve diş macunu ile fırçalamalısınız. Sonrasında veteriner hekimin önerdiği ağız gargarası bulunur. Bunlar da anti-plak önleyici ürünlerdir.
- Düzenli olarak her bir ürün uygulanırsa, kedinizle oluşan diş eti iltihabı zamanla azalır. Daha sağlıklı beslenme gerçekleşir.
Fakat bunları yapmadığınızda ya da ihmal ettiğiniz de, istenmeyen sorunlar kısa bir zamanda oluşur.
Dizi izlerken, film seyrederken, yürüyüşte ya da evde yaptığınız çeşitli aktivitelerde her daim size eşlik eden minik bir pati dostu arıyorsanız patilendim.com web sitemizde, ilanlarımız mevcuttur. İnceleyebilirsiniz