Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır

2 Aralık 2021
Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır

Kediler doğaları gereği oldukça temiz canlılardır ve bu ünleri ile tanınırlar. Onların bu ünlerini kazanmalarında her daim parlak olan tüyleri ve vakitlerinin çoğunu kendilerini yalayarak temizliyor olmaları da etkilidir. Fakat bu hayvanlar doğumlarından itibaren bu kadar temiz değillerdir. Yavru kediler temizlikleri konusunda bakıma ihtiyaç duyarlar. İlk iki aylık süreçte bu bakım anneleri tarafından üstlenilir. Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır bilmiyorsanız ve annesiz bir yavru kedi bulduysanız yapmanız gereken ilk şey ona bir süt anne aramak olacaktır. Eğer bakımı üstlenecek başka bir anne kedi bulamazsanız bir veteriner hekim gözetiminde yavru ile siz ilgilenebilirsiniz.

Evde Yavru Kedi Bakım

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır ya da evde yavru kedi nasıl bakılır bilmiyor iseniz fakat bir yavru kedi sahibiyseniz takip etmeniz gereken önemli bir prosedür vardır. Bu prosedür yavrunun beslenmesi, temizliği, vücut ısısının korunması ve tuvaleti gibi temel ihtiyaçlarını içerir. Yavru kedinizi düzenli olarak sık sık ve az az beslemelisiniz, her yemekten sonra tuvaletini yapabilmesi için ona yardımcı olmalısınız. Tuvaletini yaptıktan sonra kendi kendine temizlenemeyeceği için anüsün etrafını yumuşak ve nemli bir bezle silmelisiniz. Yavrunuzun vücut sıcaklığı her zaman 37 ila 39 derece arasında olmalıdır. Vücut sıcaklığının aşırı yükselmemesine ve düşmemesine dikkat etmelisiniz.

Yavru Kedi Maması

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır ve bu süreçte hangi mamalar tercih edilmelidir emin olamıyorsanız uzman veteriner bir hekime başvurmanızda fayda vardır. Yavru kediler doğduklarından itibaren ilk iki ay içerisinde kesinlikle yaş kuru mama ya da katı gıda ile beslenmemelidir. Bu süreçte yavrunuz iki aydan küçük ise anne sütü ya da anne sütüne çok yakın olan kedi süt tozları ile bir biberon yardımıyla beslenmelidir. Yavrunuzun iki aydan büyük olduğunu ve doğumundan sonraki kritik dönemde yeterli anne sütünü almadığını düşünüyorsanız veterinerinizin size önereceği ek takviyeler ve protein ağırlıklı yavru mamalarıyla yavrunuzu besleyebilirsiniz.

Yavru Kedi Temizliği

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır ya da yavru kedi nasıl temiz tutulur bilmiyor olabilirsiniz. Bu durum daha önce yavru kedi bakmamış herkes için geçerlidir. Tek yapmanız gereken doğru yöntem ve bilgileri öğrendikten sonra yavrunuzu temiz tutmak ve hijyenini sağlamak olacaktır. Yavru kediler yetişkin kediler gibi kendi vücut bakımlarını ve temizliklerini kendi kendilerine halledememektedirler. Bu sebeple yavru kediniz kişisel hijyeni ve bakımı için annesine ihtiyaç duyacaktır.

Yavru kedinizin annesi olmaması durumunda yavruyla sizin birebir ilgilenmeniz ve ihtiyacı olan hijyenin sağlandığından emin olmanız gerekmektedir. Yavru kediler çok hassas olmaları sebebiyle kesinlikle yıkanmamalıdır. Yıkanmaları gereken acil durumlarda hızlı bir biçimde kurulanmalıdır. Kurulama esnasında saç kurutma makinası gibi cildine zarar verebilecek aletlerden uzak durmalısınız. Yavrunuzun tuvaletini yaptıktan sonra poposunu nemli ve temiz bir bez yardımıyla temizlemelisiniz. Ayrıca, yavrunuzun kulak içi, göz ve burun çevresini vücut sıvılarından meydana gelen akıntılardan korumak için de temiz bir bez yardımıyla silmelisiniz.

Yavru Kedi Veteriner Kontrolleri

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır ya da veteriner kontrolleri ne sıklıkla olmalıdır bilmiyor olabilirsiniz. Yavrunuz doğduğu andan itibaren bir yaşına girene kadar oldukça kritik bir dönemden geçmektedir. Özellikle annesi olmayan ve yeterli anne sütü almamış yavrular hastalanmaya ve hayatını yitirmeye çok daha meyillidir. Bu tarz durumların yaşanmaması için bu bir yıllık dönemde düzeni veteriner kontrolü yaptırılmalı ve yavrunun aşıları aksatılmamalıdır. Bunlara ek olarak özel durumu olan yavruların veterinere gitme sıklığı artabilir.

Haber Yorumları